Skudru uzbrukums tavam īpašumam!


Sākoties siltajai sezonai sarosās skudras. Pamatā skudrām patīk vietas, kur tās netraucēti var veidot pūzni. Taču tā kā pavasari tām laukā vēl trūkst ēdamā, tad tās, barības meklējumos, nāk pie cilvēkiem. Skudrām pietiek ar pavisam nelielu spraugu, lai tās varētu netraucēti iekļūt Jūsu mājoklī. Ja kāda no skudrām atradīs Jūsu mājā barību, tad tai drīz vien sekos arī pārējās. Labvēlīgi apstākļi veicina skudru uzrašanos un palikšanu uz ilgu laiku.

Tāpēc jāpievērš uzmanība pārtikas uzglabāšanai slēgtos traukos, mājdzīvnieku ēdiena bļodiņām, un virtuves virsmu tīrībai, savācot drupačas un izbirušu ēdienu. Tādā veidā Jūs varat atturēt skudras no ienākšanas Jūsu mājā.

Bez mājas skudru iemīļota vieta ir arī pagalms – dobes, akmeņu vai zaru kaudzes. Tomēr, ja tās iemājojušas bērnu rotaļlaukumā, tad no tām ir jāatbrīvojas, jo tās aizsardzības nolūkos, mēdz iedzelt cilvēkam. Skudras veido alas arī zālājā, kas līdzinās nelieliem uzkalniņiem vai iemitinās zem bruģakmens, uzirdinot smilti zem tā, kā rezultātā tas var iebrukt.

Ja pa Jūsu māju vai pagalmu rosās skudras un Jūs vēlaties no tām atbrīvoties, tad visefektīvākais veids būs dezinsekcija – skudru iznīcināšana ar iedarbīgiem līdzekļiem, ko veiks pieredzējuši PELIAS speciālisti.